tirsdag den 14. juni 2011

Større dyr i min biotop

Dyrene i biotopenDyrene som jeg har set i min biotop er:
Rådyr

Rådyret er den mindste hjorteart vi har i Danmark. Voksne hanner (bukke) vejer 20-25 kg mens hunnerne (råerne) i gennemsnit vejer ca. 1 kg mindre.
Råvildt opholder på marker, og i skovene. Den første opsats er normalt ikke længere end 1-3 cm og kastes allerede i januar-februar måned, hvorefter den næste opsats vokser frem i slutningen af vinteren.
Jo ældre bukkene bliver jo tidligere fejes og afkastes opsatserne. Territoriet forsvares med stor aggressivitet fra det tidlige forår til det tidlige efterår, når brunsten ophører.
Rådyr spiser rødder, græs og kimplanter fra løvtræer mm


Store fugle

Fasan
Fasan hannen er let at kende på dens blå hoved og dens røde markering på siden af hovedet. Fasanen har en rødbrunlig fjerdragt, hvor hunnen har en mere dæmpet farve. Hunnen har et rødbrunt hoved.
Fasanen findes over hele landet dog mest i østjylland og på øerne. Fasanen lever i varieret landskab, dyrkede marker skove, krat, læhegn osv.
Lever af biller, græshopper snegle og af planteføde.

Fiske hejre

En stor grå fugl med lange ben og en lang hals. Den sorte øjenbrynsstribe strækker sig videre til en lang tynd nakke top. Fiskehejren flyver med halsen formet som et s.
Fiskehejren søger føde i søer moser og fjorde undertiden også på enge og agre og i bysøer. Kan godt lide at spise fisk mus og frøer.
Foder: Kødstykker og fisk.
Grågås:


En stor lys gråbrun gås, med et orange næb og kødfarvede ben. I luften ser man de lyse for vinger. Flokkene flyver ofte i v form eller en skrå linine. Grågåsen er meget socialt anlagt og elsker at være sammen med andre gæs i flokke.
Fodder til fodring: strå urter, Gammelt brød og havre.
Gråand:


Hannen har et flaskegrønt hoved, brunt bryst, perlegrå over og underside og et gult næb. Hunnen er gråbrun plettet og har en mørk næb ryg. Opholder sig ved næsten alle typer for vandområder.
Om vinteren opholder gråænderne sig ofte ved byernes parker, hvor de lader sig fodre af menneskene.
Foder: Gammelt brød, havre, grovmalet korn og nødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar